חבל טירול, השוכן בלב הרי האלפים האוסטריים, מציע למטיילים שילוב מושלם בין טבע פראי, כפרים ציוריים ותרבות אירופית עשירה. אך מעבר לנופים ולמסלולי ההליכה, טירול היא גם יעד קולינרי מפתיע – במיוחד לאוהבי הבשר. האזור ידוע בגישתו האותנטית לאוכל: תוצרת מקומית, מסורת ארוכת שנים וטיפול מוקפד בכל חומר גלם – ובעיקר, בבשר.
רשימת מסעדות המבורגרים, סטייקים ומסעדות בשר בחבל טירול
Woodfire Steak & More
סטייקים על גריל פתוח – חוויית בשרים מעושנת בלב אינסברוק
Woodfire Steak & More היא אחת ממסעדות הסטייקים הבולטות באינסברוק, ומציעה חוויית גריל ייחודית עם טעמים עמוקים, עשן אלגנטי ואיכות בשרים מעולה. המקום מעוצב בסגנון מודרני עם נגיעות כפריות – עץ כהה, אבן טבעית ואור עמום יוצרים אווירה חמה ורומנטית שמתאימה לארוחה מושקעת.
התפריט מתמקד בנתחי בשר פרימיום שנצרבים בגריל פתוח בטכניקת woodfire, לצד תוספות עשירות כמו תפוחי אדמה אפויים, ירקות על האש ורטבים שמכינים במקום. יש גם מבחר יינות איכותיים ובירות מקומיות שמלוות את המנות בשלמות. צוות המקום מקצועי ומדויק, ומכיר היטב את עולם הבשרים – כך שתוכלו לקבל המלצה אישית לדרגת עשייה או סוג בשר.

למה כדאי לבקר?
כי זו מסעדה שמכבדת את הבשר – בטיפול, בהגשה, ובטעם המושלם שמגיע עם גריל אמיתי ועשן טבעי.
המלצות מהתפריט:
- נתח אנטריקוט מיושן 300 גרם עם חמאת עשבי תיבול
- טומהוק סטייק לשניים עם רוטב פלפל וירקות בגריל
- קרם ברולה עם וניל אמיתי לקינוח
כתובת: Innrain 2, 6020 Innsbruck, Austria
שעות פעילות: כל יום: 12:00–14:30, 18:00–22:30 | סגור ראשון
Alice Bistro
ביסטרו בשרים יצירתי עם ניחוח צרפתי – טעם של אירופה בטירול
Alice Bistro הוא מקום אלגנטי אך קליל המשלב את העולם של ביסטרו פריזאי עם המטבח הבשרי האירופאי. המסעדה ממוקמת בפינה שקטה באינסברוק, ומציעה תפריט המתבסס על חומרי גלם איכותיים ופרשנות מודרנית למנות קלאסיות. המקום קטן, מעוצב באווירה אינטימית ונעים במיוחד לשבת בו – בין אם זו ארוחת ערב זוגית או מפגש קולינרי עם חברים.
הבשרים נבחרים בקפידה, מבושלים בטכניקות שונות (צלייה איטית, גריל, קונפי), ומשולבים עם ירקות עונתיים ורטבים בעבודת יד. גם חובבי בורגרים ימצאו כאן מנות מפתיעות שמרימות את הקלאסיקה לרמה של שף. בנוסף, יש מבחר קוקטיילים איכותיים וקינוחים מוקפדים – שמשלימים את החוויה.

למה כדאי לבקר?
כי מדובר בביסטרו שמבין את הבשר, אבל גם יודע להפתיע, לרגש ולחבר בין מסורת לחדשנות.
המלצות מהתפריט:
- פילה בקר ברוטב יין אדום עם גרטן תפו”א
- המבורגר על בריוש עם גבינת עיזים וריבת בצל
- טראפלס שוקולד מריר עם שברי אגוזי לוז
כתובת: Müllerstraße 25, 6020 Innsbruck, Austria
שעות פעילות: שלישי–שבת: 17:30–22:00 | סגור ראשון ושני
The Iron Chef
אומנות על הגריל – שף, אש ונתחים מרשימים
The Iron Chef הוא מקום שמביא את עולם הגריל לרמה חדשה – עם מטבח פתוח, שף בשר שמתפקד כמו אמן, ותפריט שמוקדש כולו לחגיגה של בשרים איכותיים. המסעדה ממוקמת באינסברוק ומושכת אליה לא רק חובבי בשר אלא גם סקרנים שמחפשים חוויה קולינרית חיה, דינמית ומדויקת.
במקום תמצאו נתחי פרימיום מבקר מקומי ומיובא, קצבייה צמודה למסעדה, ואפשרות להרכיב את המנה האישית לפי העדפה – כולל דרגת עשייה, תיבול ותוספות. השירות מקצועי וענייני, הצוות מבין בנתחים, והאווירה – שילוב של מסעדת שף עם קריצה צעירה. יש גם מבחר מרשים של רטבים מעושנים, גבינות בשילוב יצירתי, וצ’יפס תוצרת בית.

למה כדאי לבקר?
כי זהו לא סתם מקום לאכול בו סטייק – זו חוויה של בישול חי, עשייה מדויקת ובשר שמדבר בעד עצמו.
המלצות מהתפריט:
- פילה מיניון צלוי בחמאה חומה עם מחית שורשים
- בורגר “Iron Fire” עם גבינת צ’דר, בייקון וטבעות בצל
- סטייק טיבון במשקל חופשי עם ירקות חרוכים
כתובת: Museumstraße 38, 6020 Innsbruck, Austria
שעות פעילות: שני–שבת: 12:00–15:00, 17:00–22:30 | סגור ראשון
Kampler Seestube
המבורגר קלאסי עם טוויסט אמריקאי – עולם של בורגר במקום אחד
Burger World הוא מוסד מוכר ואהוב באינסברוק, שמתמחה בהמבורגרים גדולים, צבעוניים ומושקעים – בסגנון אמריקאי מובהק. המקום מתאים במיוחד למשפחות, קבוצות צעירים וחובבי בשר שמחפשים ארוחה משביעה, מהירה ולא מתפשרת על טעם. התפריט כולל עשרות שילובים של בורגרים, החל מהקלאסי ועד הגרסאות המוגזמות והייחודיות.
הלחמניות נאפות במקום, הבשר נטחן טרי, וכל מנה מגיעה עם תוספות נדיבות, גבינות מותכות, רטבים מעושנים וצ’יפס פריך בצד. בנוסף להמבורגרים, תמצאו כאן גם כנפיים, צלעות, נקניקיות וטורטיות בשריות. האווירה תוססת, הצוות ידידותי, והמנות מגיעות מהר – בדיוק כמו שבורגר אמריקאי צריך.

למה כדאי לבקר?
כי זו חגיגה של בשר, גבינה ורטבים – המקום המושלם למי שרוצה להתפנק בלי לחשוב פעמיים.
המלצות מהתפריט:
- בורגר “Monster Melt” עם בייקון, גבינת גאודה ורוטב חרדל מעושן
- המבורגר כפול עם צ’דר, ביצת עין ובצל מקורמל
- כנפי עוף ברוטב ברביקיו עם צ’יפס ביתי
כתובת: Schöpfstraße 15, 6020 Innsbruck, Austria
שעות פעילות: כל יום: 11:00–22:00
Route66 Innsbruck
גריל אמריקאי של פעם – דיינר צבעוני עם בשר טוב, מוזיקה ואווירה
Route66 הוא דיינר קלאסי בסגנון שנות ה־50 של אמריקה – עם עיצוב צבעוני, ג’וקבוקס בפינה, מושבי עור אדומים וריח של גריל באוויר. המקום מגיש מנות בשר אמריקאיות אותנטיות – כולל המבורגרים, ריבס, סטייקים, סנדוויצ’ים מעושנים ועוד, באווירה שמזכירה את הדרך הראשית שחוצה את ארה״ב.
כל המנות מגיעות בגודל נדיב עם תוספות צבעוניות, והכל נעשה במקום עם חומרי גלם איכותיים. בנוסף, יש מבחר קוקטיילים, מילקשייקים וקינוחים בסגנון דיינר – כמו פאי תפוחים חם עם גלידה. זהו מקום אידיאלי לארוחת ערב קלילה עם חברים, דייט לא פורמלי או פשוט למי שמתגעגע לאמריקה

למה כדאי לבקר?
כי כאן לא רק אוכלים – כאן חווים את ארה״ב של פעם, עם בשר, מוזיקה ואווירה של רטרו מהנה.
המלצות מהתפריט:
- בורגר Route66 עם ריבת בצל, גבינת גאודה, ובייקון קריספי
- צלעות BBQ עם רוטב דביק, סלט קולסלאו ותפו״א אפויים
- מילקשייק וניל עם קצפת ופירורי עוגיות
כתובת: Anichstraße 3, 6020 Innsbruck, Austria
שעות פעילות: שני–שבת: 11:30–22:30 | סגור ראשון
Die Smokerei
עישון איטי, בשרים עמוקים – בוטיק בשר עם סגנון דרומי
Die Smokerei היא מסעדת עישון בשרים קטנה ואיכותית, המתמחה בטכניקת low & slow – עישון איטי בחום נמוך, בסגנון דרום ארצות הברית. זהו מקום שבו כל נתח בשר זוכה לטיפול אישי, תיבול מדויק ועישון מעץ טבעי, עד שהטעם חודר עמוק, המרקם הופך רך והביס פשוט נמס בפה.
המסעדה מגישה מבחר של בריסקט, ספייר ריבס, כנפיים מעושנות, בורגר עם בשר מפורק, נקניקיות בעבודת יד ועוד. הלחם נאפה במקום, הרטבים – תוצרת בית, והצ’יפס פריך בטירוף. האווירה חמימה וביתית, עם עיצוב עץ, בירה מקומית וסגנון שמרגיש כמו טקסס בתוך האלפים.

למה כדאי לבקר?
כי אם אתם אוהבים עישון אמיתי וטעמים מעמיקים – זו אחת ממסעדות הבשר הכי אותנטיות בטירול.
המלצות מהתפריט:
- בריסקט מעושן 12 שעות עם תפו״א צלויים ברוטב ברביקיו
- בורגר Pulled Pork עם קולסלאו וחרדל גרגרים
- נקניקיות עגל מעושנות עם חרדל דיז’ון ומלפפון כבוש
כתובת: Valiergasse 8, 6020 Innsbruck, Austria
שעות פעילות: שלישי–שבת: 12:00–22:00 | סגור ראשון ושני
K-essen Tiroler Diner
בין אמריקה לטירול – גריל מקומי עם טאץ' בינלאומי
K-essen Tiroler Diner הוא מקום שמפגיש בין המטבח האמריקאי המסורתי לבין הקלאסיקה הטירולית – ומגיש תפריט שכולו בשרים, תיבול נועז ואווירה משפחתית אך אופנתית. מדובר בדיינר מודרני עם עיצוב צבעוני ונקי, הממוקם בלב אזור מגורים שקט באינסברוק – בחירה אהובה על מקומיים שיודעים להעריך בשר טוב.
התפריט מתמקד בהמבורגרים עסיסיים, סטייקים, סנדוויצ'ים חמים וקערות בשר מפנקות. יש גם מבחר מרקים, תוספות כמו טבעות בצל, פירה חמאה וסלטים טריים. המקום מתאים במיוחד לארוחות ערב, פגישות לא פורמליות או ארוחות עם הילדים – וכולל גם תפריט ילדים עשיר. השירות מהיר וחייכני, האוכל מוגש נדיב, במחירים נוחים.

למה כדאי לבקר?
כי זו מסעדה שמבינה איך לשלב בין אוכל ביתי טעים לאווירה עכשווית ונעימה שמתאימה לכולם.
המלצות מהתפריט:
- בורגר טירול קלאסי עם גבינת הרים ובייקון פריך
- סטייק עוף בגריל עם רוטב צ'ילי-דבש
- מרק בקר עם ירקות שורש ולחם כפרי
כתובת: Gumppstraße 43, 6020 Innsbruck, Austria
שעות פעילות: כל יום: 11:00–21:00
Le Burger DEZ Innsbruck
בורגר בוטיק בהרכבה אישית – שילובים שלא נגמרים
Le Burger הוא סניף של רשת בוטיק אוסטרית עם קונספט ייחודי: כל סועד מרכיב לעצמו את ההמבורגר המושלם – מהלחמנייה, דרך סוג הבשר, ועד הרטבים והתוספות. הסניף במרכז הקניות DEZ באינסברוק הוא מהפופולריים ביותר, במיוחד בקרב צעירים, משפחות וקבוצות מטיילים שמחפשים חוויה מהירה, טעימה ויצירתית.
ניתן לבחור בין בשר בקר, עוף, בורגר טבעוני או בשר מפורק – ולשלב בין עשרות תוספות: גבינות שונות, ירקות צלויים, רטבים מיוחדים וצ’יפסים במגוון צורות. הכל מוגש בצורה צבעונית, טרייה ומלאת חיים. לצד המבורגרים יש גם סלטים, קערות בריאות ושתייה מגוונת כולל מילקשייקים מושחתים.

למה כדאי לבקר?
כי כאן כל אחד יוצר לעצמו את הביס המושלם – בלי להתפשר על טריות, טעם או סגנון.
המלצות מהתפריט:
- בורגר בקר עם גבינת צ’דר, ריבת בצל, בייקון ורוטב ברביקיו
- “Crunchy Chicken Burger” עם סלסה פיקנטית ובצל מטוגן
- מילקשייק קרמל מלוח עם קצפת ושוקולד
כתובת: Amraser-See-Straße 56a (DEZ), 6020 Innsbruck, Austria
שעות פעילות: שני–שבת: 10:00–21:00 | סגור ראשון
Auis
מסעדת גריל מודרנית עם מנות בשר מהשורה הראשונה
Auis היא מסעדת גריל עם קו עיצוב עדכני ומטבח שמבין את אומנות הבשר – עם נתחי בשר איכותיים, טיפול מוקפד וצלייה על גריל פתוח. המקום מתבלט בעיצובו המלוטש: תקרות גבוהות, גופי תאורה תעשייתיים ושולחנות עץ מסיביים – כל אלה יוצרים אווירה אורבנית חמימה שמושכת סועדים מכל הסוגים.
ב-Auis תמצאו סטייקים משובחים, המבורגרים מלאי אופי, תבשילי בשר בסגנון עולמי ומנות צד עשירות. הרטבים כולם תוצרת בית, התוספות נדיבות, ויש גם תפריט קינוחים מצוין. השירות מוקפד, הצוות בקיא בתפריט, ומוכן ללוות כל סועד עד שיגיע למנה המדויקת עבורו – בין אם זה נתח עסיסי או המבורגר מושלם.

למה כדאי לבקר?
כי זה מקום שמשלב מקצוענות בגריל עם אווירה קז'ואלית בסטייל – חוויה קולינרית מלאה.
המלצות מהתפריט:
- נתח סינטה עם רוטב יין אדום וצ'יפס בטטה
- המבורגר “Smokey BBQ” עם גבינת גאודה, בצל מקורמל וחרדל דיז’ון
- קרם שוקולד מריר עם שבבי קרמל וקרם קוקוס
כתובת: Grabenweg 58, 6020 Innsbruck, Austria
שעות פעילות: שני–שבת: 11:30–22:00 | סגור ראשון
Restaurant Blockhaus
סטייקים מול נוף הררי – גריל איכותי באווירה אלפינית
Restaurant Blockhaus היא מסעדת גריל ייחודית הממוקמת באחד האזורים הגבוהים של טירול, עם נוף פתוח להרים, אוויר צלול, ואוכל בשרי משובח. המקום בנוי בסגנון בקתת הרים מודרנית – קירות עץ טבעי, חלונות פנורמיים, ואווירה חמימה ומזמינה, שמתאימה לארוחות זוגיות, משפחתיות או מפגש חברים מושקע.
המסעדה מתמחה בנתחי בשר מיושנים, צלויים על גריל פחמים בטכניקות מסורתיות. בין אם מדובר באנטריקוט, פילה או טיבון, כל מנה מוגשת עם ירקות קלויים, תפוחי אדמה ועשבי תיבול. יש גם מבחר נקניקיות ביתיות, קדרות בשריות וקינוחים קלאסיים – הכל באיכות מוקפדת. השירות מקצועי, אדיב, עם המלצות מעולות ליין מתאים לכל נתח.

למה כדאי לבקר?
כי ב־Blockhaus מקבלים את כל מה שטירול יודעת להציע: בשר מעולה, נוף מרהיב, ושקט של הרים.
המלצות מהתפריט:
- סטייק אנטריקוט עם רוזמרין וצ'יפס על קליפתו
- פילה עגל עם רוטב פלפל ירוק וגרטן תפו"א
- קייזרשמרן מתוק עם ריבת שזיפים חמה לקינוח
כתובת: Berghausstraße 7, 6410 Telfs, Austria
שעות פעילות: שלישי–שבת: 12:00–22:00 | סגור ראשון ושני
BURGER WERK TIROL
המבורגרים בעבודת יד – אמנות בבשר ובלחמנייה
BURGER WERK TIROL הוא מקום שמבין שהמבורגר אמיתי מתחיל בחומרי גלם מצוינים. זוהי מסעדת המבורגרים קטנה אך איכותית במיוחד, עם דגש על בורגר בעבודת יד, בצק שמוכן במקום, בשרים מקומיים מתובלים לפי מתכונים סודיים, ושירות אישי. הסגנון אורבני, מודרני ומוקפד – אבל בלי יומרות.
לצד ההמבורגרים הקלאסיים, המקום מציע גם שילובים מעניינים כמו המבורגר עם בשר צבי, בורגר עם גבינות מקומיות, ואפילו גרסה צמחונית עשירה. התוספות טריות, הצ'יפס מצוין, והרטבים מיוחדים – כולל מיונז כמהין, רוטב שמנת־פלפל וקטשופ ביתי. לכל זה מצטרף תפריט בירה מקומי קצר אך מדויק

למה כדאי לבקר?
כי מדובר בבורגריה קטנה שעושה הכל נכון – טעמים עזים, שילובים מקוריים ואווירה אותנטית.
המלצות מהתפריט:
- בורגר בקר עם גבינת הרים, ריבת בצל ורוטב ברביקיו
- בורגר בשר צבי עם פלפל שחור וקונפי שום
- צ’יפס בטטה עם רוטב איולי שום ביתי
כתובת: Claudiaplatz 5, 6020 Innsbruck, Austria
שעות פעילות: שני–שבת: 11:30–21:00 | סגור ראשון
BBQ & Grillhouse
מקדש של גריל ועשן – בשרים כמו באמריקה, בטירול
BBQ & Grillhouse הוא גן עדן לחובבי גריל אמיתי: מנות ענק, עישון איטי, בשר נימוח, רטבים עזים, והכל באווירה מחוספסת, חמימה ובועטת. המקום מעוצב בסגנון דרום-אמריקאי עם נגיעות טקסניות, והמנות בהחלט עושות כבוד למטבח הבשרי של הדרום.
כאן תמצאו ספייר ריבס מעושנים, בריסקט רך, עוף בגריל, צלעות טלה, והמבורגרים בגובה של שלוש קומות. הצוות מקצועי, יודע להמליץ על השילוב הנכון בין נתח, רוטב ובירה. יש גם תפריט קינוחים דרומי עם פאי פקאן, עוגת גבינה אפויה וגלידת וניל. כל מנה מגיעה לשולחן עם ניחוח גריל בלתי נשכח.

למה כדאי לבקר?
כי זו מסעדה שמתמחה במה שכולם אוהבים – בשר טוב, עשן עדין, ותוספות שהולכות עד הסוף.
המלצות מהתפריט:
- ספייר ריבס בגריל עם רוטב ברביקיו מתוק־חריף
- בריסקט בקר מעושן עם סלט קולסלאו ותפו"א קלויים
- המבורגר "Grill Monster" עם גבינות מותכות ובייקון כפול
כתובת: Grillgasse 12, 6060 Hall in Tirol, Austria
שעות פעילות: שלישי–שבת: 12:00–22:00 | סגור ראשון ושני
Road Diner Hall – Burger | Grill
דיינר אמריקאי אמיתי בלב טירול – בורגר, גריל ואווירה של רטרו
Road Diner Hall הוא אחד המקומות האהובים ביותר בחלק המזרחי של חבל טירול, ומביא חוויה אמריקאית אותנטית ללב אוסטריה. המסעדה מעוצבת בסגנון דיינר קלאסי של שנות ה־60 – עם כסאות בר אדומים, ג’וקבוקס בפינה, ניאונים צבעוניים ותפריט בשרי עשיר. המקום מושך אליו מקומיים ותיירים כאחד, הודות לאווירה הכיפית והאוכל שלא מתפשר.
המטבח מתמקד בבורגרים, סטייקים, כנפיים, נקניקיות, סלטים ובשרים על הגריל – כולם מוכנים במקום עם תשומת לב לפרטים. לחובבי הבורגר יש כאן עשרות וריאציות שונות, חלקן מפתיעות ויצירתיות, וכולן מוגשות עם צ’יפס טרי ורטבים מיוחדים. השירות מהיר, נעים ומקצועי – והמנות משביעות וטעימות.

למה כדאי לבקר?
כי מדובר בדיינר כיפי, טעים ומדויק – שילוב מושלם של סגנון, טעם וחוויית אוכל מהנה.
המלצות מהתפריט:
- בורגר “Double Texas” עם גבינת צ’דר, בייקון ובצל קראנצ’י
- סטייק בקר עסיסי עם חמאת עשבים וצ’יפס בטטה
- מילקשייק תות עם קצפת וביסקוויט וניל
כתובת: Schlöglstraße 57, 6060 Hall in Tirol, Austria
שעות פעילות: כל יום: 11:30–22:00
FloJos
בוטיק בשר מודרני – בישול מדויק באווירה צעירה
FloJos היא מסעדת בשרים מודרנית עם טאץ’ צעיר ונינוח, שממוקמת באינסברוק ומציעה תפריט גריל איכותי עם דגש על חוויה קולינרית נגישה, מוקפדת ולא מתיימרת. המקום מעוצב בקווים נקיים, בר מרכזי פתוח, מוזיקה נעימה ותאורה חמימה שמייצרת תחושה אינטימית – מושלם לדייט קליל או ארוחת ערב עם חברים.
המטבח מגיש המבורגרים בעבודת יד, נתחי סטייק מיושנים, מנות עוף חריפות, שיפודים על האש, ותוספות מגוונות כמו פירה שום, סלט קינואה וצ’יפס בטטה. חלק מהמנות מגיעות בפלטות זוגיות – מושלם לשיתוף. השירות אדיב ומקצועי, ויש גם תפריט משקאות מגוון וקוקטיילים בסגנון ביתי.

למה כדאי לבקר?
כי FloJos מציע שילוב בין איכות גבוהה לאווירה נינוחה – בשר משובח בלי הגזמה.
המלצות מהתפריט:
- סטייק סינטה עם רוטב צ’ימיצ’ורי וסלט ירוק
- בורגר “Spicy Joe” עם חרדל דיז’ון, פלפל חריף ובצל מוחמץ
- תבשיל בשר טלה עם ירקות שורש ויין אדום
כתובת: Defreggerstraße 13, 6020 Innsbruck, Austria
שעות פעילות: שני–שבת: 12:00–22:30 | סגור ראשון
Big Mike’s Burger
המבורגר אמריקאי אמיתי – שילוב של איכות, גובה וטעמים בועטים
Big Mike’s Burger הוא לא עוד בורגריה – זהו מוסד קולינרי קטן עם נוכחות גדולה, שמציע את אחת מחוויות ההמבורגר המרשימות בטירול. המקום מעוצב בסגנון דיינר מודרני עם נגיעות אורבניות, תאורה רכה, מוסיקת רקע קצבית ושירות אישי שמרגיש כמו בבית. כבר מהכניסה אפשר להבין שמדובר במקום שחי ונושם בשר – מהריח שבא מהגריל ועד להמבורגרים שמוגשים עם נוכחות.
ב־Big Mike’s כל המבורגר נבנה בקפידה: לחמניות תוצרת בית, בשר בקר איכותי שנטחן במקום, תוספות טריות ורטבים מקוריים שנעשים בעבודת יד. יש תפריט עשיר עם שילובים נועזים – כמו בורגר עם בייקון פריך וריבת בצל, או גרסה פיקנטית במיוחד לחובבי החריף. הצ’יפס מגיע בגרסה עבה או דקיקה, ויש גם תוספות מושחתות כמו גבינת צ’דר מותכת, טבעות בצל וביצת עין. גם הטבעונים לא מקופחים – יש בורגר צמחוני נהדר עם טעם ותחושה של "הדבר האמיתי".

למה כדאי לבקר?
Big Mike’s הוא מקום מעולה להפסקה קלילה, ארוחת ערב משפחתית או ערב עם חברים – טעים, נגיש, ומשאיר חשק לחזור שוב.
המלצות מהתפריט:
- Mike’s Double Burger עם גבינת צ'דר, בייקון ובצל מקורמל
- Beyond Burger טבעוני עם גוואקמולי
- צ'יפס בטטה עם רוטב איולי חריף
כתובת: Stubaitalstraße 86, 6167 Neustift im Stubaital, Austria
שעות פעילות: שלישי–ראשון: 17:00–22:00 | סגור בימי שני
מסעדות בשר מומלצות בטירול סטייקים, גריל והמבורגרים בלב הרי האלפים
🍖 בשר בטירול – מסורת שהופכת לאמנות
בטירול, לבשר יש מקום של כבוד. הוא נוכח כמעט בכל בית, פונדק ומסעדה, בין אם מדובר בסטייק אנטריקוט עסיסי, נקניקיית עגל חריפה, או המבורגר ברמה של שף. המטבח הטירולי יודע לשלב בין עבודת יד כפרית לבין חדשנות קולינרית עולמית – והתוצאה? מסעדות שמגישות בשרים בטכניקות מתקדמות כמו עישון איטי, גריל פתוח, יישון יבש או צלייה קלאסית על חמאת עשבים.
התפריטים מגוונים ומציעים מנות שמתאימות גם לארוחה קלילה וגם לחוויית גורמה מלאה. לצד הבשר – תמצאו תוספות עשירות, רטבים תוצרת בית, סלטים טריים, יינות מקומיים וקינוחים מסורתיים.
🍔 חוויה בשרית שמתאימה לכולם
לא משנה אם אתם חובבי סטייקים כבדים, קרניבורים מושבעים או סתם מחפשים המבורגר טוב אחרי יום של סקי – בטירול תמצאו את מה שאתם מחפשים. בערים הגדולות כמו אינסברוק וקופשטיין פועלות מסעדות גריל מודרניות, דיינרים אמריקאיים, מסעדות שף וגם בורגריות שמכינות הכל במקום – מהלחמנייה ועד הרטבים.
גם בעיירות ובכפרים הקטנים, לא חסר מה לאכול: תמצאו מסעדות מקומיות שמגישות נתחי בשר ברמה גבוהה, בישול כפרי קלאסי, ולעיתים אפילו נוף הררי עוצר נשימה שילווה את כל הארוחה.
🥩 בשר בטירול – יותר מאוכל, זו תרבות
המסעדות הבשריות בטירול מייצגות לא רק את איכות המטבח המקומי, אלא גם את הגישה החמה והבלתי אמצעית של הטירולים עצמם: נדיבות, אותנטיות, ושירות מכל הלב. האכילה כאן היא לא רק פעולה – אלא טקס של ממש.
בין אם אתם יושבים בפונדק משפחתי עם תפריט כתוב ביד, או במסעדת שף עם עיצוב מודרני – כל ביס יספר לכם סיפור. סיפור של אדמה, מסורת, טעם – ודיוק קולינרי.
טיפים והמלצות לבחירת מסעדות בשר בטירול
🍽️ בחרו את הסגנון שמתאים לכם
לפני הכל – חשוב להבין מה אתם מחפשים. האם בא לכם סטייק מיושן באווירה אלגנטית, או דווקא המבורגר עסיסי בדיינר צעיר וצבעוני? האם אתם בקטע של עישון איטי בסגנון דרום אמריקאי, או שאולי תרצו תפריט גריל עם טאץ' טירולי מסורתי?
- מסעדת שף עם סטייקים מובחרים – חפשו שמות כמו The Iron Chef או Woodfire Steak & More
- לבורגר במיליון שילובים – לכו על Le Burger או Burger World
- לדיינר עם מוזיקה ואווירה – Route66 או Road Diner Hall
- עישון בשרים – Die Smokerei או BBQ & Grillhouse
הבחירה הנכונה מתחילה בהתאמה לציפיות הקולינריות והאווירה הרצויה.
🗺️ קחו בחשבון את המיקום
בעיר הגדולה אינסברוק תמצאו את המבחר הגדול ביותר של מסעדות בשר, כולל מקומות פתוחים בכל ימות השבוע, מגוון סגנונות, ואפשרויות להזמנה אונליין. אבל גם בעיירות כמו Kufstein, Hall in Tirol, או Telfs יש פנינים קולינריות – לרוב עם נוף מרהיב ואופי מקומי יותר.
טיפ: אם אתם לנים בכפר קטן או באזור הררי – בדקו מראש מה פתוח באזורכם. במרחק נסיעה קצרה לרוב תמצאו מסעדת גריל טובה, אפילו אם היא מחוץ למרכז.
🕰️ שימו לב לשעות הפתיחה
הרבה מסעדות בטירול פועלות לפי לוחות זמנים מקומיים, כלומר:
- פתוחות בצהריים: לרוב בין 11:30 ל־14:00
- סגורות בשעות אחר הצהריים
- נפתחות שוב בערב: בין 17:30 ל־22:00
- חלקן סגורות בימי ראשון או שני
לכן – הקפידו לבדוק שעות פעילות בגוגל או באתר של המקום, במיוחד אם אתם מתכננים לאכול מוקדם בערב או בסוף השבוע.
🥩 התייעצו עם הצוות לגבי הבשר
בין אם אתם מתלבטים בין אנטריקוט לפילה, או פשוט לא בטוחים איזו מידת עשייה תתאים – המלצרים והשפים בטירול מבינים בבשר. הם יידעו להסביר לכם על מקור הנתחים, דרגת היישון, מה הכי מומלץ מהמטבח באותו ערב, ואילו תוספות יבליטו את הטעמים. אל תחששו לשאול על תיבול, צלייה, רטבים – ואפילו להתייעץ לגבי שילוב עם יין מקומי.
🍷 התאימו את המשקאות לארוחה
רוב מסעדות הבשר בטירול מחזיקות תפריט יינות איכותי, לעיתים יינות מהיקבים של אוסטריה עצמה, שמתאימים נהדר לבשר אדום. אם אתם חובבי בירה – חפשו מסעדות עם מבחר בירות בוטיק מקומיות.
בדיינרים ובבורגריות, תמצאו לרוב גם קוקטיילים, שייקים ומילקשייקים שילוו את הארוחה בסגנון אמריקאי מושלם.
📞 הזמינו מקום מראש בעונות השיא
בעונת הקיץ (יולי–אוגוסט) ובעונת הסקי (דצמבר–מרץ), מסעדות הבשר בטירול מתמלאות מהר מאוד, במיוחד בשעות הערב. כדאי להזמין מקום מראש – אפילו אם רק כמה שעות קודם – כדי להבטיח שולחן במסעדות הפופולריות, במיוחד אם אתם קבוצה או מגיעים עם ילדים.
🧭 אל תשכחו לבדוק חניה ונגישות
אם אתם מתניידים ברכב, כדאי לבדוק מראש אם יש חניה זמינה ליד המסעדה – במיוחד בערים כמו אינסברוק או קופשטיין, שבהן מרכז העיר צפוף. בכפרים ובעיירות קטנות, לרוב תמצאו חניה נוחה ליד המסעדה או אפילו במקום עצמו.
🍰 שווה להשאיר מקום לקינוח
למרות שהגעתם בשביל הבשר – בטירול יודעים גם איך לסיים ארוחה כמו שצריך.
מסעדות רבות מציעות קינוחים תוצרת בית כמו:
- קייזרשמרן (פנקייקים טירוליים)
- שטרודל תפוחים עם גלידה
- מוס שוקולד מריר עם שבבי קרמל
- פאי פקאן בסגנון דרומי
וזו סיבה טובה לסיים את החוויה הבשרית עם חיוך מתוק.
איך לבחור מסעדת בשר טובה בטירול? מה עם המבורגרים וסטייקים? כל מה שרציתם לשאול על מסעדות המבורגרים, סטייקים ומסעדות בשר בחבל טירול
בהחלט. חבל טירול מציע מגוון רחב מאוד של מסעדות בשר מצוינות, המתאימות לכל סוג של מטייל – ממשפחות ועד זוגות, ממטיילים כפריים ועד חובבי מסעדות שף. למעשה, הבשר הוא חלק מרכזי בתרבות הקולינרית של טירול. כמעט בכל עיירה, כפר או עיר תמצאו סטייקהאוס, בורגריה, דיינר אמריקאי או מסעדת גריל טירולית מסורתית.
בערים הגדולות כמו אינסברוק, הבחירה אפילו רחבה יותר: יש מסעדות שמגישות בשר מיושן ביישון יבש, גריל פתוח, עישון איטי (Low & Slow), וגם המבורגרים מודרניים עם תוספות ייחודיות. בעיירות הקטנות תמצאו מסעדות מקומיות שמגישות בשרים טריים בטיפול פשוט ומדויק – הרבה פעמים עם נוף מדהים של הרים ואווירה רגועה.
הסטנדרט לרוב גבוה, במיוחד במקומות שמתמחים בבשר – והם גאים להציג את המקור של הבשר, את דרך הבישול ואת הרטבים שמוכנים במקום. בקיצור, לא רק שקל למצוא מסעדות בשר בטירול – זה כמעט בלתי אפשרי לא למצוא.
התשובה תלויה בעונה, במיקום ובסוג המסעדה – אבל ככלל, כן, כדאי להזמין מקום מראש, במיוחד בערב, בסופי שבוע ובעונות התיירות (קיץ וחורף). מסעדות טובות בטירול נוטות להתמלא במהירות – בין אם מדובר בדיינר פופולרי, בורגריה בוטיק או סטייקהאוס עם נוף להרים.
במקומות כמו אינסברוק או קופשטיין, אפשר לפעמים להסתדר גם ללא הזמנה – במיוחד באמצע השבוע או בצהריים – אבל אם אתם רוצים שולחן בשעה מסוימת, עדיף לתאם מראש. במסעדות שנמצאות בעיירות קטנות או ליד אתרי סקי, ההזמנה אפילו חשובה יותר, כי מספר המקומות מוגבל.
הזמנה מראש לא רק תבטיח שולחן – אלא גם תאפשר למסעדה להתכונן טוב יותר, במיוחד אם אתם קבוצה או מבקשים תפריט מותאם (למשל לילדים או ללא גלוטן). ברוב האתרים אפשר להזמין טלפונית או אונליין דרך האתר או Google Maps.
ההמלצה משתנה לפי סוג המסעדה – אבל הנה כמה קלאסיקות שלא כדאי לפספס:
- סטייק אנטריקוט או סינטה – במסעדות גריל איכותיות בטירול תמצאו נתחי בקר מיושנים, לעיתים מקומיים ולעיתים מיובאים (מארגנטינה או ארה"ב), שמוכנים בגריל פתוח עם תיבול עדין וצלייה מדויקת.
- המבורגר בעבודת יד – בבורגריות כמו Le Burger או BURGER WERK תוכלו להרכיב בורגר אישי עם תוספות מקוריות: ריבת בצל, גבינות מקומיות, בייקון קריספי, רטבים ביתיים ועוד.
- ברביקיו מעושן – במקומות כמו Die Smokerei או BBQ & Grillhouse מציעים בריסקט, ריבס ו־Pulled Pork שעוברים עישון איטי של שעות בטכניקת Low & Slow.
- מנות טירוליות מסורתיות – כמו קדרת עגל, תבשיל בשר עם קניידלך, או נקניקיות מקומיות בגריל – בכל אלה תרגישו את הטעמים של האזור.
כמעט תמיד תמצאו גם תוספות מצוינות: תפוחי אדמה על קליפתם, סלטים טריים, רטבים תוצרת בית וקינוחים קלאסיים.
בהחלט. מסעדות רבות בטירול – כולל סטייקהאוסים ודיינרים – מותאמות גם למשפחות ומציעות תפריט ילדים, מנות פשוטות יותר, מקומות ישיבה מרווחים וכיסאות תינוק. ילדים בדרך כלל ימצאו בתפריט המבורגרים קטנים, שניצלים, נקניקיות על האש, פסטות פשוטות או צ’יפס – עם רטבים מותאמים לגיל.
בנוסף, האווירה ברוב המסעדות בטירול רגועה ולא מעונבת מדי – כך שגם משפחות עם ילדים קטנים ירגישו בנוח. צוותי השירות לרוב חייכנים, מבינים ומורגלים בקבלת משפחות, במיוחד בעיירות תיירותיות ובמסעדות עם תנועה רבה של מבקרים.
אם אתם מגיעים בקבוצה משפחתית, כדאי לציין זאת בהזמנה מראש – כך תוכלו לקבל שולחן גדול או פינה שקטה יותר. כמו כן, יש מסעדות עם פינות משחק או תפריטים מאוירים לילדים, מה שהופך את החוויה לנעימה גם עבור הקטנים.